Het verhaal

De koeien

Onze koeien zijn zogenaamde Belgisch Blauwe. Het dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Het vlees van de ‘Belgisch Blauwe’ bevat gemiddeld 5 % vet, dat is 2 tot 3 keer minder dan vlees van de meeste andere rassen. De vetsamenstelling bestaat uit een goede verhouding tussen de vetzuren, met name onverzadigde vetzuren en dat is gunstig voor de gezondheid.

Onze boerderij

Met ruime ervaring in de veehouderij weet de familie Meilink wat er nodig is voor een goed en eerlijk stukje vlees. Deze ervaring wordt nu ingezet bij het houden van Belgisch Blauwe runderen. Dit gebeurt op kleine schaal met aandacht voor het welzijn van dier en milieu.

 

Van voer tot vlees

Onze koeien groeien bij ons op. Wij verzorgen ze hun hele leven en dat doen we met heel veel plezier en aandacht. De ‘dames’ krijgen dan ook gras en mais van eigen bodem. Hierdoor krijg je een goed, gezond en duurzaam stukje vlees op je bord. Dat proef je gewoon!

 

Rundvlees

Rundvlees past in een gezond voedingspatroon. Een koe kent namelijk veel voedzame vleesdelen met talloze culinaire mogelijkheden: bakken, grillen, stoven en koken. Rundvlees is dan ook een delicatesse waar u iedere dag van kunt genieten. Een heerlijke Hollandse pot of een culinair hoogstandje uit één van de wereldkeukens, bij Eerlijk Rund kunt u genieten van een (h)eerlijk stukje rundvlees uit het Vechtdal. Ons vlees is puur en onbewerkt. Wij gebruiken dan ook geen E-nummers of andere smaakversterkers. Ook zijn onze runderen vrij van antibiotica. Al onze runderen groeien bij ons op en hebben een heel goed leven. Neem maar eens een kijkje op onze boerderij.

100% natuurlijk

Door te werken met lokale partners is een goede gezondheid en herleidbare oorsprong, van voer tot vlees, gegarandeerd. Hierdoor leveren deze runderen vlees van uitmuntende kwaliteit. Het vlees verpakken we in handige porties en vervolgens vriezen we het vlees direct in. Daardoor behoudt het vlees optimale smaak en kwaliteit.

Kortom: een eerlijk stukje vlees!

cowhead

Onze partners

Het vlees van Eerlijk Rund is te proeven op het bord bij restaurant Rheezer Bistro (de Rheezerbelten). De Chefs Nick en Dylan bereiden samen met het team de lekkerste culinaire hoogstandjes. Daarbij wordt alleen gebruik gemaakt van verse streekproducten en dus proef je pure smaken. Laat u ook culinair verrassen aan de rand van het bos in Hardenberg tijdens een gezellige avond uit.

 

De Rheezerbelten
Adres: Grote Beltenweg 1b
7771 SX Hardenberg
www.rheezerbelten.nl

 

Daarnaast zijn onze producten ook verkrijgbaar in de volgende winkel:

Groenteboer Vasse Gramsbergen
Adres: Voorstraat 18
7783 AM Gramsbergen
www.albertvasse.nl

 

 

“Kies ook voor een bewust en eerlijk stukje rundvlees, rechtstreeks van de boer. Superieur in kwaliteit en heerlijk qua smaak.”

cowhead

Losse productverkoop bij groenteboer ‘Vasse’ in Gramsbergen.

© 2024 EerlijkRund.nl
×